INTROSPECȚIE DE DUH

ZIDIRE DE MUNTE

 

„De Crăciun să fii mai bun”…. Cât de bun poți fi ? Atât cât poți iubi în jurul tău !!!…

O să fac o pledoarie „alpinistică” total lipsită de modestie (asta este…) pană nu vine Crăciunul.

Deci ! Am absolvit Scoala Natională de Antrenori de Alpinism, de Vară și de Iarnă. Examenele în ambele cazuri le-am dat cu Prof. Alexandru Floricioiu (l-am auzit zicând în ședința federației : „Oradea dă examen cu mine”…teoretic și practic….la schi a fost un pic mai greu).

NU m-am pus in fruntea unui Club Alpin chiar fără un pic de CV… Am peste 60 de premiere (alpinism , escaladă, via ferrata o lăsăm la coadă). Am câteva premiere alpine OMOLOGATE în Defileul Crișului, una de grad 6A (Anonimus). Nu am indrăznit sa cer grad 6 comisiei de omologare (Vadul e un perete MIC). Dar comisia (regretații Cornel Alexandru si Ghița Vizitiu de la Deva) au hotărât peste ce am îndrăznit să cer. Așa să fie !

Am fost salvamontist pana prin 92 (Șef formație Vad), când au apărut interesele economice …până atunci, mergeam în patrulare ÎN CONCEDIU MEDICAL !, (nu ca bugetar)… aveam seviciul meu ADEVARAT!

Clubul PRIVAT înființat de mine în FEBRUARIE ’90 (când nu se știa CUM se înființează un club PRIVAT), are expediții alpine (de altitudine ) pe 4 continente, toate prin autofinanțare si a organizat (mai bine sau mai rău) Alpiniada de la Vad timp de 20 de ani ! (tot cu bani proprii clubului).

Atât am putut face… Aveam o funcție și un serviciu de respectat și o familie de intreținut, PASIUNEA a cerut tribut, dar, încet-încet viața de zi cu zi ajunge să primeze.

Văd tot felul de „vedete alpine loco” deranjate de traiectoria mea, pe care chiar NU mi-am dorit-o glorioasă (am alte priorități in viață !!!, să zicem culturale ?…spirituale ?)….

DRAGILOR !

VĂ DORESC SA FACEȚI MAI MULT decât mine ! (dar NU dărâmând ce am facut eu, așa cum si cât am putut face).

De Craciun să fiți mai buni ! (eu oricum vă iert…)

 

Anonimus

Please follow and like us:

Adrian Pauta

Lasă un răspuns