CONSUMERISMUL ALPIN

Vad (sugerat…) un site „Mioritice de prin pereti” in care se iau in bascalie zeci de ani in care au fost cuceriti niste pereti (cu ce s-a putut si s-a avut). Pai fara „mioriticile” astea , voi „elitistii” de azi ati fi trebuit sa apareti din spuma marii !!!(perpetuu mobile adica)… ca sa nu zic ca daca mergeti si prin plaiuri NE-Mioritice gasiti multe „vestigii” asemanatoare (de care nu face nimeni bascalie ci le etaleaza ca VESTIGII istorice !) . Va zic doar atat : CONSUMERISMUL(de catalog) E CEA MAI MARE SURSA DE POLUARE (dupa prostie)…oameni cu adevarat destepti de pe glob, se gandesc la reevaluare, la reciclare, la „second hand”…

Dar bascalia e cea mai ieftina forma de inteligenta…asa ca SPOR !… (cu Bascalica salvati Romanica…)

PS 1 : Am impresia ca deosebit de „inteligentele” observatii sunt facute mai ales de categoria de „ghizi” care taxeaza „aventura” ca AFACERE… Pai dragilor, poate ca traseele „criticate” nu sunt facute pentru asa ceva, ci sunt facute doar pentru PLACEREA cui vrea sa le catere (PE GRATIS !!!!! si cu RISC ASUMAT!)… Pentru afacerile voastre (PE BANI !!!!!!) n-aveti decat sa va faceti traseele VOASTRE cu ce pretentii consumeriste sunteti fericiti (dar ma tem ca unii sunt mai buni la criticat decat la facut). MAI SUNT PERETI CATI VRETI si nu va opreste nimeni … doar ca asta inseamna INVESTITIE (si e mai rentabil sa exploatezi munca altuia…). Altii pot fi fericiti si altfel (fara profit adica). Voi vedeti-va de afacetile voastre, noi de placerea noastra asumata si NETAXABILA.

 

PS 2 : Pentru via ferrata (care nu e chiar alpinism) exista un standard european EN 16869/2017 care spune textual ca traseul definit este pentru cazul in care „cel ce parcurge traseul nu este supravegheat”…pe cale de consecinta logica…. daca cel ce parcurge traseul este”supravegheat” (de „ghid” adica)…cerintele tehnice din standard nu mai au relevanta, RASPUNDEREA INTEGRALA FIIND A „GHIDULUI” !?!?…Deci ? UNDE e problema de fapt ???

PS 3 :

Am declarat razboi unora cu pretentii „mesianico-alpine” ce invoca o astfel de sorginte (Salvatoristic-Montana-Oficioasa)… dupa ce se rezolva problema „free-solo”, poate (POATE !) ca se poate pune pe tapet si amenajarea peretilor pentru aventura asumata… repet : „aventura asumata”, adica NU cu ghid, ghid care, e liber sa-si aleaga, sau SA-SI FACA(!!!) traseele necesare activitatii… pana atunci… „militia montana” e fara obiect de activitate. PUNCT !

 

Please follow and like us:

Adrian Pauta

Lasă un răspuns