ANAF intr-o situatie de nonprofit absolut

235ANAF, ANAF, ANAF … (avortonul procedurilor)

 

Reprezint un club privat de alpinism (CASSIO Montana din Oradea),  infiintat in 14 februarie 1990 (adica atunci cand unii carau blugi si rulmenti de/la turci instaurand „economia de piata” in Romania….)

Clubul s-a AUTOFINANTAT (conform statutului) reusind expeditii  (ADEVARATE !) pe trei continente, amenajand trasee in premiera in Carpati, trimitand oameni la competitii internationale (cu rezultate !), construind un sediu de Club….(cu sala de escalada, cu sala de intruniri, cu atelier de intretinere echipamente….).

Declinul  (financiar) a inceput cand un “investitor” a pus ochii pe sediul clubului (deh, era cam in buricul targului) si a “aranjat” politic “insusurea” acestuia… au urmat ani de procese… rezultatul ? : contul nostru e pe zero de ani buni… sediul a fost literalmente jefuit (sa va mai spun ca plangerea la Politie nu a avut nici macar un …raspuns !?…)… si, intr-un final, demolat…(fara sa putem recupera un ac !)…

Ce am mai facut apoi (si am mai facut ! ) a fost exclusiv benevol si prin sacrificii personale ( respectiv, fara bilant contabil ! ) adica  :  ZERO INTRARI, ZERO CHELTUIELI, BILANT CONTABIL ZERO !!! (un contabil altruist depune de ani de zile la ANAF un  BILANT ZERO !).

SI TOTUSI :

Contul ne-a fost blocat… ne-au venit amenzi de la ANAF… doar pentru ca, insistam sa trimetem acel bilant (repet  : ZERO, ZERO, ZERO ) in format electronic… (refuzam sa mergem la ghiseu doar pentru TEI DE ZERO !!!).

La intrebarile noastre, ni se raspunde (evident,  fara inregistrari oficiale), ca asa e sistemul, ca ei nu fac decat sa respecte niste proceduri…

Ca om care am lucrat cu proceduri ( la nivel de Guvern, in multinationale, etc) indraznesc sa spun ca niste proceduri sunt NASCUTE MOARTE, daca cei ce le aplica nu LE IMBUNATATESC CONTINUU (mai ales pe baza REACTIILOR celor ce le suporta !!!). Adica, astfel de abordare, DUCE AUTOMAT (SI INEVITABIL) LA IGROPAREA SISTEMULUI  !!!!

Oare asta se vrea de fapt ?

Please follow and like us:

Adrian Pauta

Lasă un răspuns