Protest impotriva politizarii Clubului Alpin Roman

 

Ca tot suntem in Sapatamana Patimilor…

Clubul nostru, CASSIO  Montana, s-a nascut sub obladuirea lui Nea Baticu. Un pionier al alpinismului romanesc cu scoli alpine in Alpi si care, a luptat ca aviator, in Crimeea impotriva bolsevicilor (motiv pentru care a si facut si inchisoare politica).

Cat timp era la inchisoare, un politruc pro-bolsevic (vulcanizator) a purtat pe culmea gloriei sindicale un sport, care nu e sport, numit alpinism… Pana la asa zisa revolutie, Nea Baticu a ramas un Don Quihote care visa la alpinismul de alta-data… (ne-a zis printre altele sa aruncam scaritele !?…ce  blasfemie parea ?… calcati stanca, nu va spanzurati de ea !…)

In 1984 am pornit constructia unui club privat (noi zicem ca primul !) ascultand  povetile lui Nea Baticu.

In 1990 a renascut Clubul Alpin Roman si (cu modestie) clubul nostru (in februarie 1990 a fost prima entitate PRIVATA cu obiectiv sportiv, ONG).

In 2004 eram pe Cervinio (Materhorn) in Italia, si la coborare am facut o entorsa, la unul din nenumaratele rapele… dimineata glezna mea era cat o paine… Cabanierul de la refugiul de altitudinae a chemat helicopterul… I-am zis ca nu am cum sa platesc… mi-a zis sa-i arat ceva legitimatii… FRAE… zero ! …clubul nostru….hm…sa vedem…. CAR !…. GATA ! nici o problema…. elicopterul ar fi costat 1000 de euro ! (asa am scapat gratuit !!!)….

In 2013 pe Grossglokner, in Austria, cu aceeasi legitimatie am platit 50 % la tarifele de la refugiile de altitudine !!

Pai mai netotilor de la CAR care jucati Kazaciok, toate astea erau datorita antemergatorilor vostrii EUROPENI !

Am fost si in Caucaz si in Crimeea… foarte frumos si acolo (si oameni tare faini)… dar prefer sa raman cu facilitatile din Alpi… Pai daca voi tineti isonul lui Putin, credeti ca se mai uita cineva la noi prin Alpi ?????

Asa cum draknea si psd NU MAI SUNT FRECVENTABILI nicaieri in Europa (sau America) si sunt exclusi din cancelarii si din familiile politice… asa vreti sa fie CAR in Alpii in care Nea Baticu a scris pagini de glorie ????

Rusine sa va fie !

Please follow and like us:

Adrian Pauta

Lasă un răspuns